|
Karty i pocztówki |
|
|
Plik z danymi Wzór użytku z jednym rekordem
Personalizacja | Przygotowanie bazy danych | Źródłem danych może być:
- dowolna baza danych,
- arkusz programu Excel,
- plik tekstowy, w którym poszczególne pola rozdzielone są np. tabulatorem lub średnikiem, a kolejne rekordy enterami.
Można też zamiast bazy dostarczyć zakres numeracji jaka znajdzie się na poszczególnych egzemplarzach, (zakres można podać w uwagach do zlecenia, wtedy nie trzeba dołączać do zlecenia bazy danych). Na jednym użytku możemy umieszczać kilka pól. Możemy personalizować tekst i grafikę, w przypadku grafiki w bazie powinny znajdować się nazwy plików z kolejnymi obrazami. | Przygotowanie projektu | Projekt należy przygotować zgodnie z instrukcją „jak przygotować” odpowiednią dla typu użytków które chcemy personalizować np. Kart biznesowych. Zobacz jak przygotować. W celu personalizacji pracy proszę zapisać tak przygotowany projekt w postaci dwóch plików PDF. Obydwa pliki powinny zawierać projekt do druku poprawnie przygotowany wg. w.w. specyfiakcji: pliki powinny być identyczne, z tym że na jednym proszę umieścić pierwszy rekord z bazy danych w miejscu, w którym ma być personalizacja, aby nasz pracownik mógł dokładnie dopasować parametry programu personalizującego do Państwa potrzeb. Drugi plik z „czystym” projektem posłuży jako niezmienne tło połączone z danymi dostarczonymi przez Państwa.
Jeżeli używacie Państwo nietypowej czcionki to proszę ją również dołączyć do w.w. plików. |
|
Pliki które należy załączyć do zlecenia na druk personalizowany | Formaty plików | Plik projektu : 2 pliki w formacie PDF, PRN
Plik z danymi : DBF, XLS, CSV, TXT, oraz wszystkie inne formaty baz danych importowane przez MS Access (ten plik nie jest wymagany przy numerowaniu którego zakres podano w uwagach do zlecenia)
Pliki ze zmiennymi elementami graficznymi w formacie TIF lub JPG. (te pliki są wymagane tylko w przypadku jeśli personalizacji podlegają elementy graficzne).
Aby dołączyć pliki do zlecenia należy je razem spakować do formatu ZIP.
|
|
|
|
|
|